2011. máj. 4.

Slamovits István & Nagy Feró - Akkor én inkább....


Az 1983. december 17.-én megrendezett Edda Művek búcsúkoncert után, Slamovits István elhagyta az együttest, a Pataky Attilával folytatott zenei irányzatokkal kapcsolatos viták miatt. 1984-ben, Slamó egy rövid időre visszavonult, de 1985-ben visszatért új együttesével: a Slamó Band-del. A zenekar neves előadó művészeket foglalt magába: Dorozsmai Péter (ex-Korál), Lugosi László (ex-Beatrice), Trunkos András (ex-Rolls Frakció).

Slamó ezzel a formációval készítette el, 1985-ben az első szólólemezét a Slamó-t, a Hungaroton – Bravo-nál. A lemez egyik nagy érdekessége, hogy Nagy Feró (ex-Ős-Bikini) is közreműködik rajta. Az albumon erősen érződik Slamovits István szomorúsága és csalódottsága, a „bakancsos” Edda feloszlása miatt, ezeket elsősorban a zenei stíluson, valamint a dalszövegeken lehet észrevenni. A Slamó rajongók kicsit visszafogottan fogadták a lemezt, mert úgy vélték, az Edda Művek egykori szövegírója, majd konkurenciát fog jelenteni az „új” Edda számára. Nem így történt, a közönség nem túl nagy lelkesedéssel fogadta ezt a hard rock stílust, amit Slamovits István képviselt, és mutatott be a lemezen. Sajnos az album nem okozott nagy "zavart" hazai rock életében, és így egy sikertelen lemezként lett elkönyvelve. A Slamó Band, sikertelenségre hivatkozva 1986-ban feloszlott. Nagy Feró újra életre kelltette régi együttesét a Beatrice-t, Slamovits István pedig 1987 elején megalapította a No együttest.

A lemez hazánkban még nem jelent meg CD-n, így a bakelitlemez és az "eredeti" MC kazetta napjainkban ritkaságnak számít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése