2011. ápr. 4.

Beatrice - Fekete bárányok (1980)

1980. VIII. 23.
Hajógyári Sziget

Fekete Bárányok névvel adott közös koncertet a Beatrice, a P. Mobil és a Hobo Blues Band 1980. augusztus 23-án az Óbudai-szigeten, 25 ezer fős közönség előtt. A három együttes ezen kívül csak három nappal később Körmenden játszott együtt. Előzenekarként a Bizottság lépett fel.

A rendezvényt az Ifjúsági Magazin és az Express utazási iroda szervezte. Az elnevezést az ihlette, hogy a fellépő együttesek népszerűségük ellenére nem juthattak nagylemezhez (bár a koncert idejére a HBB első albuma már elkészült), mivel nem feleltek meg az akkori kultúrpolitika elvárásainak.

Az eseményről rövid fekete-fehér filmfelvétel készült, amely más felvételekkel és „Bégetés” névre keresztelt interjúkkal kiegészítve DVD-n jelent meg. A 2001-es kiadás mellé CD-melléklet is járt, ami tartalmazza a P. Mobil teljes műsorát. A többi együttesről csak bootleg formában léteznek hangfelvételek.

Egy évvel később a koncertet megpróbálták megismételni, de akkor már a zenész szakszervezet szervezésében, több együttest bevonva, miközben éppen a Beatrice kimaradt. A Szuperkoncert néven hirdetett rendezvény (amelyről Egy nap rock címmel készült film) ennél fogva nem is tudott olyan sikert aratni, mint az egy évvel korábbi.

01 - Kifakult sztár
02 - Motorizált nemzedék
03 - Angyalföld
04 - Üzenetek
05 - Sánta Mária
06 - Nem kell
07 - Nagyvárosi farkas
08 - Térden állva
09 - Minek él az olyan
10 - Katicabogárka

Link: http://www.mediafire.com/?ef9bev8zbza81v5

A felvételért köszönet ndmlovagnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése